Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



archangels ARCHITECTS

archangels ARCHITECTS

Brighton

Facebook linkedin pinterest

archangels ARCHITECTS - Transforming a Townhouse

archangels ARCHITECTS

 



 



 



 



 



 



 



 



 



Originally built as a townhouse with large integral garage, occupying the entire ground floor and capable of housing up to 5 cars, that was badly refitted into a games room to form this bachelor pad in Brighton.

The full potential of the property was realised when the old garage was transformed into 2 double bedrooms, a luxurious wet room, utility room and storage facilities. The first floor was reorganised by removing a bathroom and repositioning it in the old study. The space it originally occupied was given over to the living/kitchen space to create a much larger more contemporary open plan space that connected to the courtyard terrace. An old, small flat roofed extension was removed to enlarge the terrace. New sliding/folding doors were installed in the existing openings giving uninterrupted access to the terrace and a new external room.

Features included:
• High performance windows and doors
• Low flush toilet & low flow rate taps and showers
• Environmentally friendly paints
• Energy efficient light fittings and lamps – compact fluorescents and LED’s
• High levels of insulation
• AAA rated energy efficient appliances