Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



archangels ARCHITECTS

archangels ARCHITECTS

Brighton

Facebook linkedin pinterest

archangels ARCHITECTS - Renovating a Listed Building

archangels ARCHITECTS

Photographs by

Fiona Walker-Arnott


 



 



 



 



 



This stunning Hove seafront period property has been renovated within strict limitations of its listed status.

Due to planning permission and building regulation approval this renovation of a listed property took almost two years to complete. The main living area balances period charm with a contemporary style with the original Regency features synonymous with Brighton and Hove’s beautifully maintained and restored within the listed guidelines. archangels ARCHITECTS collaborated with ARK Builders and our clients to produce a calm main open plan living area that compliments the owners homely minimalist style with local and South East Asian influences.

Features included:

- Internal rearrangement and demolition of non-original internal walls allowed for the creation of a large, open plan lounge and living area

- New, high spec kitchen and bathroom
- Period sash windows reinstated
- Replacement of large rear window to a set of French doors to allow access to enclosed terrace