Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



archangels ARCHITECTS

archangels ARCHITECTS

Brighton

Facebook linkedin pinterest

archangels ARCHITECTS - Rear Extension Creates Flexible Living

archangels ARCHITECTS

 



 



 



 



 



 



 



A 20th century family home featured a living area that worked adequately for the everyday, but was restrictive for large gatherings. The property had a spacious garden, but it felt distant from the living area. Our clients wanted to rethink their living area and create a flexible space that would both welcome large get-togethers and cultivate quiet days for two. They also loved their garden and therefore wanted to be able enjoy it even when the weather didn’t allow.

In collaboration with our client, we developed a design that created a simple 2.25m deep, full-width rear extension for the living area. This enabled us to work within Permitted Development legislation; meaning Planning Permission was not required.

A bespoke kitchen, careful attention to lighting, and expansive high performance slim frame doors to the garden were the essential tools to create a bright, comfortable and adaptable space, where cooking, eating and living areas are distinct but linked, making it easy to cook and host at the same time. While the actual extension is modest, the strong connection to the garden and the considered details of space and light make for a dramatic transformation.