Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



archangels ARCHITECTS

archangels ARCHITECTS

Brighton

Facebook linkedin pinterest

archangels ARCHITECTS - Extending a Church Cottage

archangels ARCHITECTS

An old converted church in Hove had previously been split into two halves and this cottage stood on the rear end of the conversion. With some rethinking, the quirky character of the building had the potential to become a contemporary and unique home.

 



 



 



 



 



 



 



 



 



An old converted church in Hove had previously been split into two halves and this cottage stood on the rear end of the conversion. With some rethinking, the quirky character of the building had the potential to become a contemporary and unique home.

The solution was to reconfigure the ground floor by infilling some of the exterior space adjacent to the existing kitchen with a single storey flat roofed extension. As this extension was allowed within Permitted Development legislation, we did not need to seek Planning Permission.

The extension houses a minimalist and bright kitchen with a beautiful lantern roof light. Bi-fold doors open up to the courtyard and let light flood into the lounge and dining area. A new front entrance gives the home the individual presence and internal organisation it deserves. We selected high-performance windows, extra insulation and eco-friendly materials where possible within the client’s budget.