Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Arboreal Architecture

Arboreal Architecture

London

Facebook pinterest

Arboreal Architecture - Brenthouse

Arboreal Architecture

This late-Victorian terrace site is short of space to the rear, constrained by an industrial unit built across the back gardens. The project optimises the available space creating a rear extension with a dining room on the ground floor and a bathroom above.

 



 



 



Brenthouse

Brenthouse 



This late-Victorian terrace site is short of space to the rear, constrained by an industrial unit built across the back gardens. The project optimises the available space creating a rear extension with a dining room on the ground floor and a bathroom above. Both rooms employ large glazed elements to enlarge the sense of space and the glass doors of the dining area open the room out to become one space with the rear deck. Planters with integrated drainage are built in to the floor of the dining room and walls of the bathroom where they screen the view to create privacy from the flats behind.

Rather than use the typical solid brick walls of the terrace, the extension is constructed with a timber frame and brick tile cladding. This allows for a seven-fold increase in the thermal performance of the wall whilst allowing the modern extension to visually match the traditional materials of the Conservation Area.