Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



AR Design Studio

AR Design Studio

Winchester, Hampshire

Facebook linkedin googleplus pinterest

AR Design Studio - Glass House

AR Design Studio

A single-storey extension forms a semi-courtyard space enclosed in glass, which opens up onto the garden.

Photographs by

Martin Gardner


 



 



 



 



 



Entitled ‘The Glass House’ this renovation and extension plays on the contrast between light and dark, and injects a new lease of life into what was once an unoccupied and poorly maintained manor house in Winchester.

The design makes best use of the existing structure, whilst making minimal changes for the greatest benefit. The North West Elevation which forms the approach to the property remains largely unchanged to preserve the original character of the building.

To the rear the existing single storey structure has been increased to be in line with the main property and to retain the existing footprint of the building. This, along with a small single-storey extension to the rear of the westerly side, forms a semi-courtyard space enclosed in glass, which opens up onto the garden.

The secondary spaces of this glass enclosure provide contrasting environments, providing the occupant with a variety of living space and emphasising the openness of the main glazed living space.