Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



AR Design Studio

AR Design Studio

Winchester, Hampshire

Facebook linkedin googleplus pinterest

AR Design Studio - Folding House

AR Design Studio

Inspired by the site context and defining character, the intention of Folding House was to minimise the impact on the location and surrounding scenery by embedding the house into the hill side.

 



 



 



 



Inspired by the site context and defining character, the intention of Folding House was to minimise the impact on the location and surrounding scenery by embedding the house into the hill side.

The concept began with an existing ‘zig zag’ pathway. This path was then continued in the form of a folding, solid ribbon, creating habitable spaces between the plans. Solid timber boxes were inserted in between where private space was required, with the remaining space offering open plan living with a connection to the expansive balconies and stunning views beyond.

The accommodation is split over three floors with the upper floor situated at ground level. The lower two floors stagger down the site following the gradient of the landscape and taking the user towards the lower garden and river.

The ground floor layout contains most of the required open plan living accommodation with stunning views of the River Avon.

The lower ground floor constitutes of bedroom accommodation and is connected to the upper floor via a feature staircase and lift. The garden level floor comprises a mixture of bedrooms and living accommodation that spill out onto a generous terrace and path down to the river.