Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



AR Design Studio

AR Design Studio

Winchester, Hampshire

Facebook linkedin googleplus pinterest

AR Design Studio - Black House

AR Design Studio

The house encompasses a mixture of framed and linear views across
four carefully sculpted gardens that aim to each capture a piece of the surrounding
landscape.

Photographs by

Martin Gardner


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



This four bed family house sits in the heart of the Kent countryside surrounded by mature
trees and gardens. The house encompasses a mixture of framed and linear views across
four carefully sculpted gardens that aim to each capture a piece of the surrounding
landscape.
Inspired by the building and land topography of Dungeness, located on the south Kent
coast, this house is a collection of five modules clustered around a central courtyard. The
Black House’s rectangular massing was divided into blocks by key site axes, a view from
the pool to a large populus tree, and a previous path to the site. Each block is linked to
a distinct aspect of the garden, with a final connecting view provided from the roof of a
brick tower. These volumes are all connected by the central courtyard, an area of extensive
glazing allowing light and fresh air to continually penetrate the house, and provide year
round sheltered outdoor space.
Having worked on the Black House with clients Tina, a designer with Conran for 25 years,
and Norman, a retired structural engineer from ARUP, I have learnt the value of this team
approach and the quality of ideas and solutions that that can produce.

Word from the client

“An intelligent interpretation of the detailed brief and a sensitive understanding of the
clients aspirations. Very nice people to work with and a fantastic house”