Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Andrew Wood Associates - Welbeck House

Andrew Wood Associates

This was quite an unusual commission. The penthouse had recently been finished by a developer. Our client liked the location and the West End views from the balcony, but didn’t like the minimalist interior with white walls, frameless glass and clinical character. We were asked to give the spaces a warmer tone and more storage.

Photographs by

Andrew Wood Associates


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



The living room was double storey, it sat below a domed roof on the corner of Welbeck Street. We lined the domed ceiling with back-lit lapped walnut panels, replaced the glass balustrades with walnut and installed a walnut-lined library around the gallery. The colours were warm in tone and the flooring added to the feel.

The dining and kitchen space received dark fitted furniture, bespoke bronze artwork doors and lighting that washed walls and ceilings, to bring further warmth and tone. The bedrooms received mirrored wardrobes and wrap-around lighting strips. Bespoke dressing tables, cloaks cupboards and bathrooms were created too.

Construction was completed in 2009 and the main contractor was CK Bespoke Refurbishments.