Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Andrew Wood Associates - Stark House

Andrew Wood Associates

The existing building was in a very sorry state. The front façade had become detached from the building. The roof was leaking and there was a large lift in the middle of the house. The building had not been touched for 30 years, it needed a lot of work.

The existing staircase sat in the middle of the building and dominated the plan. The rear bedrooms were all accessed from the half landings. What was a sizeable house felt small and pokey. We took the decision to relocate the staircase to the corner of the plot, to retain the front façade and rebuild the house behind. All of the floors, the roof and the rear facades were removed, scaffolding propped the adjoining terraced houses, we started again.

Photographs by

Paul Smoothy


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



The staircase was housed in a patina cooper shaft, the doors were designed as pivoting copper walls, 200mm thick and monolithic. All the floors were constructed level and a roof terrace with views over the Thames topped the building. We were asked to create clean simple spaces with a restrained palette. We introduced American black walnut to bring warmth and tone, hand-built furniture finished flush with walls. We designed cast-iron fireplaces, stone benches, floors were washed with light.

Construction was completed in 2002 and the main contractor was Cooper Builders Limited.