Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Andrew Wood Associates - House fit for the Beatles!

Andrew Wood Associates

Previously, The Heroes of Alma, this house when a pub was a popular haunt with the Beatles, Queen and Pink Floyd as it was the closest pub to Abbey Road studios. When the Beatles were recording there during the Sixties, the Heroes of Alma was where they would beat a retreat for a restorative pint or two. It has been a house for many years, but it still attracts camera-wielding tourists on the Beatles' trail.

Photographs by

Andrew Wood Associates


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Our brief was to refurbish the house from top to bottom, to sort out the damp and the rot and modernise it throughout, to create a high quality home with five bedrooms and six bathrooms. Whilst the building was no longer a pub, it was still to be a party house, with a club-like feel in the basement and a bar on the first floor. The ground floor was given over to the kitchen and dining spaces, and the garage was modified to take a low-slung super-car.

Through the refurbishment work, all of the floors were removed internally because the central structure misaligned between floors. The floors were all sagging and eventually they would all collapse. The building was braced, the floors were removed one by one and a steel structure was installed to support floors and hold the facades in place for the long term. The refurbishment included high quality finishes and bespoke furniture throughout.

Construction was completed in 2008 and the main contractor was SIL Limited.