Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Andrew Wood Associates - Hampstead Town House

Andrew Wood Associates

Before we started, the house was in a poor state, the interior was poorly laid out and the rear garden was tiny. We were asked to open the house up, restore the period detail, modernise and do something about the tiny garden. The brief was to transform the house into an open, modern family home, where the spaces flowed into each other on the ground floor and for the garden to function as another useable room.

Photographs by

Andrew Wood Associates


 



 



 



 



 



 



 



 



 



We removed a small poorly constructed extension from the back of the building, to immediately increase the size of the garden. The ground floor was opened up to the garden full width, using an exposed steel beam and post to take the load. This allowed glass to run full width and for the side-return to become a top-lit dining space with a glass roof. Floor finishes were chosen to visually pull the inside-out and the outside-in. The kitchen runs through the glass to make an inside-outside kitchen.

The first floor was given over to the master suite, with a walk-through dressing room and a generous open-plan shower space to the rear. The second and third floors accommodated three further bedrooms and two bathrooms.

Construction was completed in 2008 and the main contractor was James Goody.