Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Amos Goldreich Architecture

Amos Goldreich Architecture

London, UK

Facebook linkedin pinterest

Amos Goldreich Architecture - Xtend Barre London

Amos Goldreich Architecture

Amos Goldreich Architecture has completed the first European flagship studio for the American company and fitness concept, Xtend Barre. Located on Marylebone High Street in Central London, the new studio has captured the client’s vision to deliver dynamic, Pilates and ballet fusion training in a light and tranquil space.

Photographs by

Rory Gardiner


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Amos Goldreich Architecture has completed the first European flagship studio for the American company and fitness concept, Xtend Barre. Located on Marylebone High Street in Central London, the new studio has captured the client’s vision to deliver dynamic, Pilates and ballet fusion training in a light and tranquil space.

The brief was to design a 3,000sqft fitness studio, transforming a low-lit and poorly planned basement office into a welcoming and calming space that would lend itself to practical and comfortable use. With this in mind, the reception and changing room areas in particular were to have a welcoming and domestic feel.

The original generic office interior was stripped down and reconfigured into an inviting, airy, contemporary studio. The lower ground-floor location offers windows on only three sides with mostly obscured glass. The walls and built-in furniture were painted white in order to reflect light as much as possible, thus enhancing the expansive feel. Splashes of colour were introduced through the loose furniture, fitness equipment, a food retail section at the reception and a clothing retail zone.

On approaching the studio’s entrance through the lobby of the building, four slot windows provide a glimpse of the combined reception and retail area and glazed doors open up to Xtend Barre. The open plan area combines three zones: the central reception desk with a food and beverages outlet, a display zone for fitness fashion clothing on a minimal wall hanging system and a seating area.

The reception desk has been planned to fulfil several functions. It is where clients are greeted and booked into their classes. It also integrates a built-in food and drinks counter, including all associated services. A seating area allows people to wait for the class in a pleasant, homey setting.

Both studio spaces are equipped with all the necessary provisions specified by the clients, including the hallmark barres. Bespoke storage solutions were designed to meet the client’s specific requirements.

The changing rooms, WCs and showers are designed for unisex use. WC and shower cubicles are

respectively located at both ends of the changing rooms, the spacious shower cubicles doubling up as changing rooms. A central freestanding unit houses the lockers on one side and a vanity unit with mirrors on the other side. The space is tiled in white marble-effect porcelain and mirrors are installed both for functional reasons, as well as to visually expand the changing area.

Word from the client

Catie Miller, owner and founder of Xtend Barre London, said: "I am beyond thrilled with the results of Amos Goldreich Architecture. Amos and his team went above and beyond and made our vision their own. The end result speaks for itself and I am incredibly thankful to be building a wonderful community within the studio space they created."