Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Alexander Martin Architects

Alexander Martin Architects

London

pinterest

Alexander Martin Architects - WOOLF RESIDENCE

Alexander Martin Architects

Photographs by

Richard Chivers


 



 



 



 



 



 



 



 



 



Located on the De Beauvoir Estate in Hackney, this project involved the refurbishment and extension of an early Georgian terraced house. The clients, both lawyers, were drawn to the house because of its period features and were keen to retain its original character. The house required a mix of contemporary open areas that let light in and offered views to the garden and surroundings, as well as more traditional rooms that echoed the owners’ interest in history and literature.

The extension was built with linear brickwork to complement the London Stock brick of the original house, and punctuated with a ?oor-to-ceiling window and wide glass door to allow in plenty of daylight and views to the garden.

The new structure extends slightly forward of the rear of the house providing a small dining/study area off the kitchen. The kitchen is partially segmented from the lower ground ?oor of the main house which is open plan. A painted timber staircase with oak louvres leads to the upper ?oors, while the original Georgian stair between the raised ground and ?rst ?oors was reinstated, together with the plaster works and mouldings.