Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Alexander Martin Architects

Alexander Martin Architects

London

pinterest

Alexander Martin Architects - MUSE HOUSE

Alexander Martin Architects

Photographs by

Richard Chivers


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



The house is an early 20th Century dwelling infilled between two semi detached villas within the De Beauvoir estate. The client sought to improve the spatial quality and operation of the house in order to create a calm atmosphere for quiet reflection and meditation.

Retaining the existing facade, it’s neat scale is defined through large open rooms, with deep views front to back that enables the house to function as a continual space. This free flowing arrangement connects the main living spaces, garden and roof terrace whilst private spaces are tightly configured in the centre of the plan, with rooflights and mirrors introduced to enhance natural light.

A consistent palette of smoked bamboo, dark grey concrete and the vibrant colour was used in response to the clients love for the volcanic rocks of Hawaii. A bamboo staircase provides access to the upper levels. The top floor loft space functions as a guest room / meditation space, complete with a bathtub to enjoy the night sky.

Through the use of an air source heat pump and solar panels, nearly all the electricity and hot water required for the dwelling is generated on site.