Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Alan Higgs Architects

Alan Higgs Architects

London

pinterest

Alan Higgs Architects - Newark House

Alan Higgs Architects

A long, low pavilion forms the garden’s western perimeter, just touching the listed house and contrasting sensitively with existing structures. Iroko cladding is both solid and screen, filtering views into and out of the building through glass walls. Dark grey metalwork provides contrast and a green roof environmental advantages.

The internal spaces are flooded with natural light and allow a close connection to the garden, changing skies and the sun’s passage. There are long internal vistas beside three service cores and very generous column-free, high volumes. Materials include stone, marble, teak and mosaics, all forming a cohesive whole.

The swimming pool has an openable roof and rising floor allowing transformation into a room for games, parties and cinema. A sophisticated lighting installation creates dramatic sculptural experiences.

Photographs by

Peter Cook


 



 



 



Word from the client

Reference available on request