12 Hammersmith Grove

Post Image

Location: London, UK

Client:

Project Year: U+I plc

Cost: N/A

The second phase of development of the former NCP site saw the construction of an additional eleven storey building, alongside the practice’s first project in the scheme. This building provides 20,783 sqm (GEA) of high quality office space on the upper floors, with reception and restaurant use at the ground floor level.

Employing a complimentary palette of materials to the neighbouring first phase building, 10 Hammersmith Grove, the cool glass exterior literally reflects the variety of the adjacent buildings, trees and sky. By night, controlled internal and external lighting schemes ensure that the building constantly changes.

The building enjoys similar facilities to 10 HG, being served by 147 secure and covered cycle spaces, together with showers, lockers, and changing rooms. Car parking is limited to 6 spaces.

Through clever design of the building’s envelope, the project has achieved what many fully glazed structures don’t – a BREEAM “excellent” rating.

For the foyer, Kate Maestri, the glass artist, was commissioned to develop three wall pieces, with a depth and variety of colour not possible in paint alone. Working closely with Kate and the client, we opted for vibrant, hot colours graded from deep red to yellow, complemented by the addition of subtle mirror pinstripes. The result is a stunning trio of Rothko-like installations.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image