Shepherds Building

Post Image

Location: Shepherds Bush, London

Client: Helical Plc

Project Year: 2014

Cost: Over £2m

The Shepherds Building provides space for television and media production companies. It underwent a full refurbishment in 2000, with an additional floor added, creating an 8-storey building. There are 3 points of entry, east, west and the central entrance, the latter being principle point of entry for the upper 2 floors of the building.

The surrounding buildings are of variable quality, with a diverse range of styles and scales, home to a rich mix of residential and commercial buildings. Duggan Morris Architects were selected to design a new central entrance building and carry out a comprehensive refurbishment of all communal areas including a café and terrace. The previous central entrance was a small security hut with a canopy and glass door leading to the lift lobby, terrace and cafe. There were a number of issues to address: poor way finding, identifying the principle entrance, lack of security and a hindered connection between the café and terrace.

The design has sought to better define and identify the central entrance to the building by giving it a greater volume and visual integrity. Extending the ground floor terrace and surrounding it with a perforated metal screen has allowed the tenants to enjoy the privacy of the space, whilst remaining part of the street and strengthening security. The windows were placed in strategic positions to create views through into the building and the terrace.

Since completion in 2014, the building fosters a more media friendly, creative working environment which in turn has kept occupancy levels consistently high.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image