Hampstead Lane

Post Image

Location: Highgate, London

Client: Private

Project Year: 2017

Cost: N/A

Planning approval has been granted for a new three storey over basement house in Highgate, North London.

Our proposal replaces an existing non-descript 1960’s home on a prominent corner site between Hampstead Lane and Sheldon Avenue, surrounded by mature trees and a high brick wall to the garden. The property is located within Highgate's Conservation Area.

In its place Cousins & Cousins have designed a modern dwelling of the highest quality. The new house has an approximate internal gross floor area of 7000m² and includes an open plan kitchen, living and dining room, six bedrooms, with basement leisure, spa and home entertainment facilities. The client was keen to commission a modern design and the council also promotes sensitive, contemporary proposals within the conservation area.

Haringey Council provided very supportive feedback of our design and commented that ‘the new building is considered to be a fine example of a contemporary large detached dwelling of the 21st Century that would enhance the appearance of the conservation area and its setting’.

Post Image

Post Image

Post Image