Due West, Lunga, Argyll

Post Image

Location: Craobh Haven. Lunga, Argyll

Client: Mr & Mrs G Turner

Project Year: 2016

Cost: N/A

The site for the new house is situated on the Lunga peninsular in Argyll and Bute, on the West coast of Scotland. The journey, along a dirt track to the site offers glimpsed views towards the sea and the islands and upon arrival the new house sits within a gap on a cliff edge, facing West.

There was a need for a range of different spaces, some that allow for a comfortable feeling of shelter and a cosy intimacy where we have tried to contrast the sunny glazed living area with darker spaces leading into it at the edges.

Externally there is comfortable and wind sheltered garden which offers the lower floor bedrooms, a close view of the exterior, brings light in and sits in contrast to the wide, long views to the West.

The materials are deliberately simple and controlled to allow the close relationship with the rocks to be expressed. The engineering of the site has allowed the precarious nature of a cliff edge to be retained as part of the dwelling experience and adds to the drama of view, height + edge.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image