Green Rooms

Post Image

Location: Wood Green

Client:

Project Year: 2016

Cost: £500k - £2m

We worked with art entrepreneur Nick Hartwright to turn this prominent Art Deco building in north London into the UK’s first social enterprise hotel. The project, backed by the Greater London Authority and Haringey Council, provides artists visiting and working in London with affordable living and studio space, whilst creating a much-needed community hub for Wood Green. The ground floor has been converted into a public café, bar and restaurant space, with a newly created outdoor social space and we have refurbished the first and second floors to provide twenty unique hotel rooms.

Each space features minimal detailing and a stripped-back aesthetic, carefully designed to accentuate the building’s innate Art Deco features. On the top floor of the building we have revived the original stained-glass rooflights and installed a bespoke, hand-crafted bar to create a stunning events and exhibition space.

Post Image

Original mosiac tiling

Post Image

Original stained-glass roof-light

Post Image

Ground floor

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image