Chaucer Cutout

Post Image

Location: Herne Hill, London

Client:

Project Year: 2016

Cost: £100k - £500k

A full renovation transformed this three-storey Victorian end of terrace house in Herne Hill. The project saw period features restored and included a new bathroom and full refurbishment of the bedrooms and living areas. A bespoke open hardwood staircase connects with an open plan kitchen and dining and guest suite on the bottom floor. A small but crisp rear extension converted a utility room into a guest bedroom with en suite bathroom.

Enabling uninterrupted views through to the garden is a seamless wrap-over window seemingly cut out from the wall and ceiling. The dual aspect glazing harnesses maximum daylight for this north-west facing rear elevation. A fully landscaped back garden leads to a secluded timber-clad seating area right at the rear of the property.

Post Image

Cutout window

Post Image

Bespoke settle / storage

Post Image

Kitchen

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image