Beleaf Hangzhou

Post Image

Location: Hangzhou, China

Client: Beleaf

Project Year: 2017

Cost: £0 - £100k

Beleaf – Juice bar
An interior for the Social Media Age
Kerry Centre, 385 Yan’an Road, Xiacheng District
Hangzhou, China

Superfusionlab has completed a new juice bar in Hangzhou, China. This is the first in a series of bars by Superfusionlab for Beleaf who were originally founded in Dublin in 2012 and are now well established in the UK and Ireland. The brand has since then grown as a franchise extending to China with Hangzhou as its flagship bar.

In Hangzhou, colourful, bright raindrops lights hang from the ceiling of the new Juice Bar. This plays on the idea of rainwater hydrating fruits and vegetables that grow into the fresh ingredients of the nourishing juices served by Beleaf.

The raindrop lights designed by Superfusionlab are made of a stretched fabric and create an original and distinctive backdrop for the Hangzhou Beleaf bar. Their changing colours transform the mood of the interior. This was an important consideration as afocal part of the architects’ brief was to devise ananimated and photogenic environment for selfies and thereby customer led social media promotion of the bar. The bar’s back-lit countertops add to this as the LEDS change colour in a way that gives the space an interactive feel.

The overall effect is of an energised and dynamic environment that attracts customers into the Juice Bar through its eye-catching and colourful shapes and surfaces. The bar is open to the rest of the shopping mall and this lack of a traditional shop window threshold to enter it also creates a welcoming flow inside the space. The use of wood for the floor and other surfaces adds to this sense of uninterrupted space and provides a more organic counterpoint to the lighting and artificialmaterials, such as Corian, that have been used for the fitted furniture.

Lay out

The shop is divided into two zones, serving and seating. A simple red leather upholstered sofa provides the main seating area while a window seat appears to be floating on one side allowing visitors to sit and enjoy their juice. One corner of the shop is reserved for the storage of fresh fruits and vegetables consumed during the day, with direct access to the area behind the counter.

“We enjoyed this project because it gave us an opportunity to think about the role of surface as something that comes to life and enriches our senses. Too often walls, floors and ceilings are neutral and even dead space whereas we see them as full of opportunity to make something innovative or crafted and ideally both.”

- Lida Charsouli and Nathaniel Kolbe. April 2017

Later this year Superfusionlab will also complete two Beleaf bars in the UK in Milton Keynes and Derby.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image