Gasholder Park

Post Image

Location: King's Cross Central, London

Client: King’s Cross Central Limited Partnership

Project Year: Completed 2016

Cost: N/A

In 2008 we won a design competition to remodel the Grade II listed Gasholder No.8 as a new public space in the heart of King’s Cross. The fragile cast iron guide frame has been carefully dismantled, refurbished and relocated to a new site adjacent to the Regent’s Canal. A new park at the centre of the gasholder is framed by a stunning mirror-polished stainless steel colonnade which provides a contemporary counterpoint to the vast Victorian structure.

Post Image

View towards Regent's Canal

Post Image

Steam cleaning to paving

Post Image

Canopy detail with listed roller structure

Post Image Polished stainless steel Post Image Canopy detail at night Post Image Nighttime view towards Regent's Canal Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image