Nutley Terrace

Post Image

Location: London

Client: Private Client

Project Year: 2015

Cost: N/A

Nutley Terrace is a new build residential scheme, providing two spacious contemporary townhouses on a difficult brownfield site in a north London Conservation Area.

The site had been occupied by a row of six single-storey garages. Although the site had clear development potential, earlier attempts by others to develop it had failed and the site was falling into dereliction. The brownfield site itself presented a series of problems, including multiple ownerships (and party wall agreements) and a lack of external space. Financial viability was only possible thanks to a complex structural design enabling construction close to the adjacent apartment block and a basement under the entire site.

A stepped arrangement mediates between a tall adjacent 1940s block and neighbouring Edwardian houses. A varied palette of timber, stone and glass creates an attractive and durable façade, and incorporates a series of spacious private roof terraces and balconies.

Each house is large, light and airy, and finished to a high specification. Living and entertaining areas are arranged on the upper storeys to enjoy views over London, with bedrooms and other more private spaces beneath. Detailing - from timber staircases to vertical stone cladding – is executed to an extremely high standard.

Post Image

External View

Post Image

Interior

Post Image

Interior

Post Image Interior Post Image Interior Post Image Interior Post Image Interior Post Image interior Post Image interior Post Image Exterior