The Barn

Post Image

Location: Wiltshire

Client: Private

Project Year: 2008

Cost: £100k - £500k

This listed collection of agricultural buildings was first reposed for residential use during the 1980s. These former works paid little respect for the fabric in which they were housed. Full appreciation of the barns impressive character was limited. An unconverted cow byre attached to the main dwelling offered obvious potential to provided additional living accommodation.

CaSA was appointed to correct the former unsympathetic alterations, to unlock the potential of the cow byre, and to refurbish completely the remaining house. Given the heritage listing this required good attention to detail and a comprehensive handling of design and planning process. This care was continued through much of the construction work where close site supervision was essential to ensure delivery of the design aspirations.

The completed work included internal reconfiguration, new double-height glazed screens to front and back, a new staircase and double height entrance atrium, and a minimalist kitchen-dining area within the cow byre. The result is a coherent set of upgrades and additions that respect the historic fabric whilst providing exceptional modern living with respect to both standards and design style.

Post Image

Post Image

Post Image