The Balancing Barn

Post Image

Location: Suffolk near Southward

Client: Living Architecture

Project Year: 2010

Cost: £500k - £2m

Mole Architects have collaborated with internationally renowned Dutch Architects MVRDV on this holiday house for clients Living Architecture. The 35m long house is balanced on the edge of a slope, with half of its length cantilevered out over a meadow 5m below. At the furthest most point is a living room with large windows and a glazed floor and large rooflight. The 4 bedroom house is clad in reflective stainless steel, and internally lined with solid ash floors and ash veneered plywood to walls and ceilings. The experience of the house is at once familiar and exhilarating. Interiors were furnished by Studio Makkink & Bey.

Post Image

Post Image

Post Image