Kettner’s Townhouse

Post Image

Location: Soho, London

Client: Private

Project Year: 2016

Cost: Over £2m

A unique and complex site which features no less than eleven listed buildings (plus four unlisted) centred around a neglected and underused courtyard space in the middle of Soho. Planning has been lodged on behalf of Soho Estates and Soho House for a scheme that seeks to reinstate the original Kettner's restaurant to its former glory and create 24 new rooms of sleeping accommodation above - including three serviced apartments. The original Soho House club will also undergo major refurbishment works to provide new and exciting club spaces for members.

Alongside a sensitive refurbishment and reinstatement of the historic perimeter buildings, a striking new infill pavilion will be added in the centre of the site - allowing all service spaces to be relocated outside the listed buildings and for a full restoration to be undertaken.

The contemporary design of this insertion is proposed with clean, modern details and materials to avoid competition with the historic fabric whilst adding much needed space in a distinctive style.

Meticulous attention to detail has been applied to ensure that the listed buildings become an integral experience of the space - with routes and passages intertwined throughout the new and the old. A series of gently undulating pitched roofs reflect the domestic scale of the area whilst creating a succession of visually arresting spaces to contrast with the period rooms beyond. Ground floor operations include four restaurants and a new club entrance.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image