Rankin Studios

Post Image

Location: London, NW5

Client: Photographer Rankin

Project Year: 2009

Cost: N/A

The project was won in an invited competition in 2006 for the fashion/art photographer Rankin.

A Conversion and extension, including two extra floors, of a 1950’s warehouse into photographic studio, offices and productions facilities, 12 flats for sale and owner/occupier penthouse.

Sustainability was an important issue with 7% of the total energy requirements for the whole building being provided by Solar thermal and Photovoltaic panels. Other environmental responses include a central boiler, green roofs and grey water.

The building achieved a BREEAM ‘Very Good’ rating
The project was a Retrofit Awards Finalist in 2010

Post Image

Interior Gallery Stairs

Post Image

Photographic Studio

Post Image

Penthouse – Courtyard

Post Image Front View