Pond Street

Post Image

Location: London

Client: Private Individual

Project Year: 2012

Cost: N/A

This extension and remodeling of a Grade II listed Georgian townhouse rejects a traditional brick extension in favour of a more contemporary design, thereby providing greater interest and allowing the extension to read clearly as a separate yet sympathetic addition.

At ground floor level, a spacious kitchen and dining area enjoys uninterrupted views into the garden. Below, a cramped cellar has been enlarged to create a high-spec family room and office space alongside a new garden terrace.

The “glazed box” approach plays with the character of the extension: a copper mesh placed within the glazing units lends it an orange-brown tint, referencing not only the red brick of the original house but also the copper eaves of a new garden pavilion.
Elsewhere the existing spaces were restored, redecorated and updated. Timber panelling was restored, contemporary fixtures and fittings sensitively introduced, and spaces opened up where possible to create a more liveable environment.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image