Park Village West

Post Image

Location: London

Client: Private Individual

Project Year: 2012

Cost: N/A

A contemporary extension to a Nash-designed Grade II listed mews house in Regent’s Park, making extensive use of glass to create a new living area with an artist studio below.

At ground floor level, the new extension opens out from a refurbished kitchen, creating a generous new area for entertaining and relaxing. The extension reads as a clear glass box against the party wall, with uninterrupted views through to the garden terrace and upwards through the glazed roof. A frosted glass floor adds to the sense of light and space, providing a strong contrast with the more traditional interiors elsewhere in the house.

Below, the artist studio is a large, light-filled space that enjoys generous amounts of diffused light through the glazed ceiling above. Tall ceilings and a light colour scheme add to the sense of space. This level also contains useful additional bathroom and utility space.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image