Kingsbury Croft

Post Image

Location: Wiltshire

Client: Private Individual

Project Year: 2011

Cost: N/A

The existing house in the heart of Marlborough suffered from poor connections to the rear south facing garden. The simple construction of the new extension comprises a galvanized metal frame and glazing to the garden elevations to maximise views and connections, whilst the external east elevation maintains privacy by continuing the existing boundary wall using handmade red bricks to match. The space is accessed via a new wide structural opening from the refurbished kitchen and also links an existing workshop with the rest of the house. A bay window at first floor level further enhances views out from the house, overlooking the green roof of the new garden room, planted with wild flowers, concealing the rooflight to the space below.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image