Lion House Refurbishment

Post Image

Location: Parsons Green

Client: Private

Project Year: 2011

Cost: £500k - £2m

With loft and basement extensions, relocating the staircase improves room sizes and circulation in the whole house and with glass screens onto it and a rooflight on top, light views and air permeate the whole house from this central zone.

A lightwell to the basement is lighter due to the totally glass bridge over it connecting the ground floor kitchen to the garden.

The overall energy performance is upgraded with hemp and radiant insulation, solar panel, LED downlights and replacement double glazed windows and a passivent stack extract system with humidity sensitive grills silently ventilates all wet rooms and bathrooms.

Limed oak full height doors and flush skirtings, full height frameless shower screens, no cornices, underfloor heating and flush shadow gap detailing throughout give a modern backdrop to the clients' choice of internal finishes.

Post Image

New basement media room by glass bridge

Post Image

From the kitchen one can see into the main stair and the front lounge and the basement...

Post Image

The relocated main stair gives light and ventilation throughout the house