Apartment Block Garden Wrap and Upgrade

Post Image

Location: Bayswater

Client: Residents Freeholding Company

Project Year: 2007

Cost: £100k - £500k

Post war apartments are now 'old' building stock despite a modernist design approach, so when they are given some essential maintenance and upgrades they leap into the twenty first century.

This 60's apartment block near Kensington Palace looked dingy after 40 years and needed defensible forecourt space as the original open paved area sloped into the basement car park and residents had to enter via a bridge into a lobby shared with a refuse room access.

We created a front garden by relocating the bin store and wrapping a softly curved wall around the forecourt. The refurbished lobby is light and spacious and planting tot he ramp sides new double glazed windows and general redecorations complete the uplift.

Post Image

Aerial view of replanned forecourt

Post Image

Refurbished entrance lobby

Post Image

Curved retaining wall to garden

Post Image Post Image