Highgate House

Post Image

Location: London N6

Client: Private Client

Project Year: 2006

Cost: £100k - £500k

The works comprised the refurbishment of the house including two new bathrooms and a new kitchen and dining area to the rear. While the new decor of the main house is fairly traditional in keeping with the age of the property, the main concept for the kitchen dining area was to produce a striking modern streamlined space that also gave an illusion of greater size.

A purpose made cream leather banquette was incorporated into the new storage joinery on one side to maximise the available space while on the opposite side a mirror splashback gives those seated at the banquette a view of the rear garden. The new dining table was also specifically designed for this space.

Cream fossil limestone slabs with underfloor heating help to create a homogonous look coordinating with the cream spray lacquered joinery and the ceiling.

A mirrored wall slides across the entrance area of this rear garden space to totally separate it from the rest of the house as well as bring in more light and the garden views.

Post Image

View over the built-in joinery seating area in the Kitchen

Post Image

Bathroom with freestanding bath

Post Image

Built in storage cabinet

Post Image Exterior View Post Image Detail wall painting Post Image Kitchen counter with mirror splashback Post Image Mirror sliding door to give illusion of bigger room