Frittenden Primary School Extension

Post Image

Location: Frittenden

Client: School

Project Year: 2012

Cost: £500k - £2m

We were employed directly by the school for the design and procurement of a new hall designed for dual school/community use. The project comprised a hall of 140m², a replacement nursery, which had to be demolished to provide the site, IT facilities and ancillary kitchen which doubled as a food technology teaching facility.

This project was in a particularly sensitive context. The site was very tight, bordered on one side by a right of way footpath. Both the existing school and the neighbouring church are listed. The location of the footpath meant that natural light to the hall had to be achieved by the use of top-light and high level glazing.

The client required that the hall be used for community use. In this context it had to be self-contained with its own separate entrance, toilet facilities and kitchen/food preparation area. The latter was designed such that it could also be used for food technology lessons.

Post Image

Spire reflection

Post Image

Context - new with old

Post Image

Hall with glazed gable ans top-light

Post Image View to Church Post Image New reception classroom