East Village Plot N13 (2012 Athletes’ Village)

Post Image

Location: London

Client: Lend Lease / ODA

Project Year: 2012

Cost: Over £2m

C.F. Møller's project, totalling 185 sustainable housing units, sits in a prominent position and forms a gateway to the new East Village. The design uses the variation in scale and height to create a visual identity for the four interlinking apartment buildings, at the same time ensuring maximum flow of daylight for all homes.
The homes achieve Code for Sustainable Homes Level 4, this due to the low energy consumption and further energy saving measures such as heat recovery systems. At the same time sustainability is ensured by choice of good quality and durable materials that age beautifully and require minimum maintenance.

Post Image

North west view

Post Image

Balconies & brick

Post Image

View through the trees

Post Image