Storey’s Way

Post Image

Location: Cambridge

Client: Anonymous

Project Year: 2011

Cost: N/A

Storey’s Way is a Grade II listed house by Baillie Scott, built around 1929. We replaced an unsympathetic 1980s extension with a new contemporary glazed pavilion, creating a light-filled room and additional living space. The extension is minimal in form and the materials used - glass, brick and steel – allow the extension to be clearly distinguished from the original period structure. The new pavilion stands alone from the original house and is fully glazed to ensure visibility of the main building. It is accessed via a glazed connection which dovetails into the frame of the original loggia, thus restoring the original threshold of inside and out.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image Post Image