Private residence

Post Image

Location: Tunbridge Wells

Client: Private Individual

Project Year: 2015

Cost: £500k - £2m

This private residence of some 400 sq.m area is set in a Conservation Area in the heart of Tunbridge Wells. Paying respect to local architecture, it retains a modern feel. Accommodation is on 3 floors including a semi-basement which opens out onto a sunken courtyard. An upper terrace with infinity balustrades provide a sunny aspect and delightful external space opening off the main living rooms.

Energy efficiency exceeds the requirements of the building regulations by using high thermal insulation and thermal mass. Care has been taken to ensure that it receives the benifit of passive solar gain in winter with shading for hotter summer days using brise soleil and external shutters.

Construction will in Autumn 2015.

Post Image

Bird-eye view

Post Image

Street view

Post Image

Street Montage