Stockwell Park Road

Post Image

Location: London

Client: Private Client

Project Year: 2012

Cost: N/A

Significantly damaged during the blitz, this mid-19th Century Grade II listed building had been extensively rebuilt and unsympathetically extended post war. Our brief was to provide more headroom in the basement and to make it connect more directly with the wide rear garden. As well as the usual brief of more useable space and light, DMA have looked to give a new cohesion, to the house. We soot washed the rear façade of post-war bricks to emulate the London stocks next door. Spatially, we introduced a double height void above the lower ground floor, suspending within it a new dual aspect study with views over a wildflower sedum roof and the garden beyond. A walnut and glass staircase reorganises the tortuous circulation, providing a direct route between the upper and lower living areas. These interventions ensure natural daylight floods into the heart of the building whilst a new glazed extension opens up the rear façade to connect seamlessly with the sunken patio and garden.

Post Image

Rear Elevation

Post Image

Sunken Rear Patio leading into the garden

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image