Spencer Road

Post Image

Location: Clapham, London

Client: Private

Project Year: 2013

Cost: 100k - 500k

The proposal was to rationalise the existing ground floor layout of this late nineteenth century, semi-detached house to create a space which suits 21st century living. The existing kitchen was retained in-situ with the removal of the adjacent utility room to create a large, open kitchen / dining and living area. The small extension to the rear and side integrates floor to ceiling “frameless” glazing to create a new room in direct contact with the garden. These glazed doors face south west and allow good afternoon and evening light into the space.

Externally the extension was constructed in St. Ives Brick. The walls are built with a low parapet to create a solid box like structure which is contracted with the slim sight lines of the glazing in a dark colour set back from the face of the brickwork. A walk on glazed floor panel and introduction of a light well utilising an old coal chute allows light to enter the previously unoccupied basement level to create a family entertainment room and study.

Post Image

Post Image

Post Image

Post Image Post Image Post Image Post Image