Slide Apartment

Post Image

Location: Bayswater, London

Client:

Project Year: 2009

Cost: N/A

A large lateral conversion in Bayswater was spatially reconfigured to provide a large open plan living space and flexible accommodation. Only two colours predominate: pure white and the very dark brown of the fumed oak floor and kitchen.

The new planning allows spaces to open to the light and views, and allows direct access from the large front to back living space onto a rear roof terrace, which is wrapped in iroko cladding and planted with green creeper that flowers in the spring and summer.

A series of white matt lacquer scalloped door panels slide into and out of walls to open and close different spaces, depending on the requirements of the inhabitants.

Post Image

The corridor with a glimpse into the bedroom

Post Image

The bedroom with bathroom behind

Post Image

A flush opening sliding screen

Post Image Post Image Sliding screen fully closed Post Image Sliding wall to the kitchen Post Image Post Image sliding wall fully closed Post Image A detail of the kitchen island