River Cottage, Plymouth

Post Image

Location: Plymouth

Client: River Cottage

Project Year: 2013

Cost: £500k - £2m

The scheme converted the Grade 1 listed “Brewhouse” on the waterfront of King William Yard into a 120 seat restaurant, deli’ and bar with a private room, open fronted kitchen and extensive external dining areas on the waterfront.

The design placed the open kitchen, wood burning oven, preparation areas, bar and deli counter in a sequence of linked counters, like market stalls, at the centre of the room to maximise visibility and the sense of theatre. This central feature divides the large restaurant interior into a sequence of more individual dining areas and conceals the back-of-house accommodation behind, out of customer view. Materials were sympathetic to the 18th century architecture, and used many salvaged from the surrounding dockyard buildings.

Post Image

Mackenzie Wheeler Architects and Designers| Restaurants - River Cottage Plymouth

Post Image

Mackenzie Wheeler Architects and Designers| Restaurants - River Cottage Plymouth

Post Image

Mackenzie Wheeler Architects and Designers| Restaurants - River Cottage Plymouth