Ravey Street

Post Image

Location: London

Client: Private

Project Year: 2008

Cost: £100k - £500k

The existing flat roof was strengthened to accommodate the new structure and an opening formed for the new spiral staircase. Negotiations took place to secure ownership of the roof space and for planning permission to extend over the existing flat roof.

The extension accommodates a new bedroom, shower room and sitting room with terrace that has views over London. It was important to provide areas to escape to away from the large open plan kitchen, dining and living space below. The spiral staircase is the central pivotal element and marks the entrance to the flat which incorporated a previously space consuming lobby. The staircase separates the kitchen / dining area from the living space whilst allowing views across. Two further bedrooms and a bathroom were created on the main living floor for the children.

Post Image

Post Image

Post Image