Old Barn

Post Image

Location: Edgefield , North Norfolk

Client: Private

Project Year: 2013

Cost: £100k - £500k

The appearance and design of the building is a balance between an agricultural aesthetic and the contemporary needs of a modern dwelling. Working to retain the majority of the existing fabric, any new works are seen as complimentary to the heritage or distinctly modern to express the difference between new and old.

Both existing structures have minor alterations, retaining and repairing brickwork, flint work and roof tiling. The appearance of the main barn from Rectory Road will be relatively unchanged, with the piggery outer flint walls also retained to support a new floating standing seam pitched roof.

Post Image

Wider external shot showing tythe Barn.

Post Image

West terrace, showing openable timber louvre panels with high level glazing behind.

Post Image

East terrace with rain garden.

Post Image East terrace wider shot. Post Image Living and dining area.