Little Venice Apartment

Post Image

Location: Little Venice, London

Client:

Project Year: 2001

Cost: N/A

Before the alteration, the flat was a series of compartmentalised rooms divided by doors. We opened up areas of the walls; increasing the perception of spaciousness and filling the flat with light. Circulation also became fluid, as the new openings allow different entry and exit points into and out of the spaces.

The emphasis is on the colour, texture and grain of the hardwood and veneer timber joinery, with neutral surfaces as a counterpoint to this richness. The white wall cupboards have recessed concealed handles. The floor is laid with large light grey rubber tiles and the windows are screened with light diffusing white roller blinds.

Post Image

The living space with open connection behind

Post Image

Freestanding wall between the kitchen and living area

Post Image

Detail of the kitchen

Post Image Bedroom with study behind Post Image Post Image Post Image Post Image View of the hallway from the kitchen