Le Cabinet Apartment

Post Image

Location: London

Client:

Project Year: 2006

Cost: N/A

This design explores how the activities of everyday life can be made poetic and joyful through responsive and adaptable architecture.

The initial concept of a jewellery box has been expanded in the careful design of the details so that the space can breathe and alter through the pushing and pulling, sliding and shifting, opening and closing of individual elements. Rather than the occupier moving from one room to another in order to carry out different tasks the space adjusts to accommodate his or her changing needs.

Post Image

Main space viewed from the entrance

Post Image

View with all the elements closed

Post Image

View with the kitchen element and stair open

Post Image Detail of the pullout kitchen unit Post Image Detail of the under-stair kitchen space Post Image Study behind a sliding screen Post Image Detail of the study