Harpley PRU

Post Image

Location: Tower Hamlets

Client:

Project Year: 2012

Cost: N/A

The project involved the remodelling of an existing three-storey Edwardian school building and the creation of a new sports’ hall.

The objectives were to improve the quality of both internal and external spaces to help inspire and motivate the students to lead a healthy lifestyle, re-engage them in learning, maximise collaborative working and raise standards of achievement.

The formation of a new internal three storey light well and media hall within the existing building enhances internal access, improves visual connectivity and passive supervision and acts as a new heart of the school. It came about as a direct response to the Head Teacher’s view that ‘to lift up one’s head physically’ literally helped students to raise they eyes above their current circumstances.

The overall design intention reflected the highly specialised method of teaching and learning at Harpley PRU. From the new internal lightwell in the remodelled existing building, to the unique cladding on the new sports hall, when combined together, the result is uplifting, dynamic and memorable.

Post Image

Harpley PRU, Internal space

Post Image

Harpley PRU, External

Post Image

Harpley PRU, classroom space

Post Image Harpley PRU, a striking, ‘chameleon’ rainscreen cladding