Hampstead House

Post Image

Location: Hampstead, London

Client:

Project Year: 2014

Cost: N/A

A generous Edwardian House in Hampstead was put back into use as a single family home. Our work included introducing a more fluid and functional layout and transforming the existing adhoc rear extensions into a unified space, with a large picture window and triple sliding doors, which now connects the internal space to the large terraced garden.

We refinished the house: reinstated herringbone timber floors, added basalt stone and matt porcelain tiles and a series of custom joinery elements, in timber and lacquer. These contemporary pieces add a new layer of tactility and warmth to the house, juxtaposing the delight of the generous rooms with the joy of touching a carefully considered detail.

Post Image

Kitchen with cantilevered island

Post Image

The Kitchen

Post Image

The kitchen with sliding doors and picture window to the garden

Post Image Bespoke bookcase Post Image Incorporated sliding door within bookcase Post Image Study located in the roof-space with a large window maximising natural light Post Image Study space Post Image Bathroom located with roof-space Post Image Bathroom Post Image Existing staircase refurbished