Grove Park

Post Image

Location: Camberwell, London

Client: Private

Project Year: 2010

Cost: 100k - 500k

This dramatic stainless steel stair was completed for a private client in South London. The stair sits within a double-height hallway which is the centrepiece of a domestic refurbishment to an existing Victorian property that amalgamates two flats into a single duplex unit. The stair is created from a complex geometry of folded triangular facets which appear to float effortlessly within the space. The stair has been conceived as a sculptural origami object folding up through the space. It is made of 6mm thick brushed stainless steel, pre-welded into three sections prior to being erected on site.

Post Image

Stair tread detail

Post Image

Stair tread detail

Post Image

View of stair